Produkter

 

Våra Produkter

Pils. En av våra mest klassiska ölstilar, ljus, krispig, torr och läskande. I vår version använder vi oss av 100% pilsnermalt och humle från Europas äldsta humleodling Hallertau med anor så långt tillbaka som 700-talet. Resultatet Blir ljust med ett kritvitt skum, en subtil beska, lätta toner av bröd och fruktighet.

Ingredienser: Vatten, KORNMALT, Humle, Jäst

ABV: 4%


I vår Kellerbier har vi valt att fokusera på malten. Pilsnermalt, Weinermalt, Melanoidinmalt och Carapils från bamberg i Tyskland. Stora inslag av rostat bröd, en lätt beska och fruktighet från humlesorterna Magnum, Saaz och Hallertau Mittelfruh. Kellerbier jäser utan mottryck och serveras ofiltrerad vilket gör att att en del av jästfällningen, som ger en nästan krämig och len karaktär till ölet följer med i flaskan.

Ingredienser: Vatten, KONRMALT, Humel, Jäst

ABV: 6%


Kaleidosciope IPA är vårt bidrag till den omåttligt populära stilen NEIPA. Massiva mängder sena humlegivor av sorterna Mosaic, Citra och Nelson sauvin ger ölen en tydlig fruktighet som balanseras mot en len, nästan krämig maltbas i form av Maris Otter extra pale, carahell, omältat havre och vete. Ölen jäser med den klassiska jästsorten us 05 som ger en väldigt ren och krispig utjäst öl vilket låter humlen ta plats och dominera karaktären.

Ingredienser: Vatten, KORNMALT, VETE, HAVRE, humle, jäst         

ABV: 6,5 %


Misty The Misfit Dipa. Denna öl som är en av våra första har litegrann växt ut till att bli vår signaturöl. Anledningen tror vi beror på att den tilltalar dom flesta öldrickare, både vana och ovana, med sin starkt humlearomatiska karaktär, låg beska och mild, nästintill krämig i sin munkänsla. Humlen domineras av de klassiska NEIPA sorterna Mosaic och Simcoe och maltbasen består av Pilsnermalt och Vetemalt tillsammans med omältat Vete och Ris som gör att ölen känns relativt lätt trots sin alkoholhalt på 8%.

Ingredienser: Vatten; KORNMALT, humle, jäst.

ABV 8%


Vanilla Guerilla är vårt syrliga tillskott i vår ölportfölj där vi alltid strävar efter mångfald på alla plan. Detta är definitivt ingen traditionell öl utan den utmanar snarare hela konceptet öl. Fermenterad med lactobacillus plantarum innan jäsning och sedan smaksatt med aprikos, mango, ananas, och passionsfrukt samt vaniljstång från Madagaskar ger den en förnimmelse av sommar och sol. Vi på Subbe älskar suröl och kommer att fortsätta tänja på gränserna tillsammans med resten av craft-beer familjen till dess att alla människor i hela världen har hittat ett öl de gillar. Vi hoppas att ni gillar denna.

Ingredienser: Vatten, KORNMALT, aprikos, ananas, mango, passionsfrukt, limeblad, lactobacillus, jäst.

ABV: 5,5%                  


Då vi tidigare bara gjort syrliga öl som dragit åt det tropiska hållet tänkte vi med Bärry Me att vi endast skall använda inhemska bär. Resultatet blev detta: Berliner weisse med hallon, björnbär och svarta vinbär samt en liten gnutta vanilj på slutet som knyter ihop säcken. En vört på lika delar pilsnermalt och vetemalt fermenterar med mjölksyrabakterier i 36-48 h för att sedan pastöriseras och jäsa. När ca 80 % av jäsningen är klar tillsätts bären i form av puré. Jästen kickar tacksamt igång igen och jäser ut det extra sockret i form av fruktos som kom med fruktpurén. Vanilj tillsätts dagen innan buteljering i form av mald vaniljstång som blandas runt i trycktank innan den sakta sjunker till botten och dumpas innan tappning.

Ingredienser:  Vatten, KORNMALT, VETEMALT, hallon, björnbär, svart vinbär, lactobacillus, jäst      

ABV: 6%                


Som bryggare har man oftast ett par saker att ta hänsyn till när man försöker skapa balans i ett öl. Beska och en viss syra från humlen. Sötma från malten. Sälta däremot är ingenting som man använder speciellt frekvent förutom i speciella ölstilar som Gose. I matlagning däremot är det ofta skillnaden på en smaklös eller en fantastisk upplevelse. Nu tror vi inte riktigt att vår Stout hade varit smaklös utan saltet. Däremot tror vi att det lyfter resten av nyanserna i ölet till helt andra nivåer, lite som att använda en nypa salt när man gör en chokladdessert eller en kolasås. Dubbelmäskad med Pilsnermalt, Chocolate rye, Special B, Caramelmalt samt Roasted Barley ger denna öl en fyllighet som slår det mesta.

Ingredienser: Vatten, KORNMALT, humle, jäst, salt

ABV: 10%


Folköl

FOLKS är en American Pale Ale bryggd på Pilsnermalt, Carahell och Havre. Subtila fruktiga toner av humlesorterna Cascade, Mosaic och Simcoe på en lätt krispig maltbas gör denna till en lika bra törstsläckare som komplement till sommarens grill. Detta är den första av många i vår folkölserie som kommer att följa säsongernas skiftningar och är dessutom en av ölen man kan köpa direkt från bryggeriet.

Ingredienser: Vatten, KORNMALT, humle, jäst

Abv: 3,5%


Sour FOLKS är en Lemonade Sour Ale i folkölsversion. Bryggd med 100% Pilsnermalt och sedan fermenterad med lactobacillus plantarum för en mild frisk syrlighet. Väldigt tydliga citrustoner från limeblad, aprikos, ananas och citron. Som namnet i den påhittade ölstilen Lemonade sour ale antyder ville vi skapa en lemonad-öl, läskande och törstsläckande på samma gång.

Ingredienser: Vatten, KORNMALT Aprikos, ananas, citron, limeblad, jäst

Abv 3,5%